HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.01.13. 15:56 áldos

Apiterápia- a méz gyógyító ereje

hársméz.jpgA méhészeti termékek széleskörű és szelíd gyógyhatásuk miatt hatékony segítséget nyújtanak az egészség megőrzésében és a betegségek gyógyításában.

A méz tartalmaz szénhidrátokat, cukrokat, fehérjéket, különböző szerves savakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és természetes antibiotikumokat. Szénhidráttartalma kb. 80-85 %, ami főként szőlőcukor, mely gyorsan felszívódó energiaforrás, ez okozza a méz kristályosodását, és gyümölcscukor keveréke, ami lassabban szívódik fel, ettől nyeri az édes ízét a méz.

A méz ásványi anyag tartalma meghatározza a színét, minél sötétebb, annál több van benne. Az emberi szervezet számára szükséges huszonnégy ásványi anyag közül huszonkettő megtalálható benne. Az antibakteriális hatását a népi gyógyászat jól ismeri, és a tudományos kutatások is igazolták. A méz vitamintartalma alacsonyabb, mint a nyers zöldségeké és a gyümölcsöké, viszont tárolás közben sem veszít belőle. Akár hét évig is változatlan marad az összetétele. Főként B1, B2, B4, B5, B6, C, P vitamin található benne.

A méznek sok előnye van a többi cukorfajtával szemben. Először is nincs izgató hatással a belekre, emiatt bélnyálkahártya-gyulladásban szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják. Másodszor a legtöbb mézfajta könnyen és gyorsan emészthető, és nem csak a szervezet energiaszükségletét, hanem a fehérje-, vitamin-, és ásványi anyag igényét is kielégíti. 

Van néhány betegség, ahol mindenképpen javasolt az apiterápia használata:

  • Ágybavizelés, mert a méznek egyfajta nedvszívó hatását figyelték meg. Lefekvés előtt esténként 1 kávéskanál mézet érdemes adni a gyermeknek.
  • Álmatlanság. A mézben nyugtató hatású anyagok vannak, így egy kávéskanál mézet érdemes bevenni lefekvés előtt ilyen esetekben, vagy citromfű teával fogyasztani, ami fokozza a nyugtató hatást.
  • Égési sérülések köre, amikor a mézet közvetlenül a bőrre kenjük.
  • Vérszegénység, vashiányos állapot, melyet napi 1-2 kávéskanál sötét színű mézzel lehet csökkenteni. Heti 1-2 evőkanál mákkal keverve még erősebb a gyógyhatás a mák magas vastartalma miatt. A méz rezet is tartalmaz, ami a vas hasznosulását segíti.
  • Allergiás panaszok. A szénanátha szezonja előtt 2-3 hónapig érdemes két evőkanál méz és két evőkanál almaecet keverékét naponta fogyasztani. Az asztmás betegeknél a hagymás méz ajánlott.
  • Szív- és érrendszeri betegségek köre. A méz értágító hatású és szívizomgyulladásnál is használható. Ilyenkor egy-két hónapig 2-3 evőkanál mézet kell fogyasztani jól elosztva a nap folyamán.

Amennyiben Ön is ki szeretné próbálni a mézek jótékony hatását kérjük, nézzen körül az Áldos termékek között. Kínálunk: akácmézet, erdei mézet, hársmézet, valamint partnereink termékeit: napraforgó mézet, aranyvessző mézet.

www.aldos.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr43542906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása