Az egészséges szervezetben a folyadékfelvétel, illetve folyadékleadás egyensúlya biztosítja a megfelelő működést. A nem megfelelő folyadékháztartás olyan testi, lelki és szellemi tünetekkel hozható összefüggésbe, mint: a fáradékonyság, a koncentráló-, és a stressz tűrő képesség csökkenése, a rossz közérzet, a levertség, az elhízás, az emésztési zavarok, a székrekedés. Valamint olyan betegségekkel, mint az allergia, a candida, az asztma, vérnyomás problémák, továbbá, izomgörcsök, bőrpanaszok, még a ráncosodással és a narancsbőrrel is. Nem megfelelő folyadékbevitel esetén dehidratáció, azaz kiszáradás, vízvesztés alakulhat ki. A kiszáradásra különösen érzékenyek az idősek és a gyerekek, így az ő esetükben különösen nagy gondot kell fordítani a megfelelő folyadékbevitelre.
Egy felnőtt embernek naponta kb. 2-3 liter folyadékra van szüksége, amelyet részben folyadékfogyasztással (1,5-2 liter), részben a táplálkozás során (levesek, főzelékek, zöldségek, gyümölcsök, stb.) tud fedezni.
A folyadékigényt befolyásolja az életkor, a környezet külső hőmérséklete, a fizikai megterhelés, az izzadás (pl.szaunázás, napozás közben), egyes egészséggel összefüggő állapotok (hányás, hasmenés, láz), alkoholtartalmú italok és magas sótartalmú ételek fogyasztása.
A folyadékszükségletet sokféle itallal tudjuk fedezni. Ezek között vannak olyanok, amelyeket naponta lehet, sőt ajánlott fogyasztani, ilyenek többek között a natúr gyümölcslevek. Azon kívül, hogy szerepük van a folyadékpótlásban, energiát, szénhidrátot, élelmi rostot, ásványi anyagokat és vitaminokat is juttatnak a szervezetbe.
Az Áldos kíméletes eljárással készített feketeáfonya, és vörösáfonya natúr levek, valamint feketeáfonya, és vörösáfonya szörpök fogyasztása a napi megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett, élvezetes formája lehet a vitaminok, és ásványi anyagok szervezetbe történő juttatásának is, melyre kellemes ízük nyújt garanciát. A bio nádcukorral készült szörpökkel, és az ízletes natúr levekkel könnyen rávehetjük gyermekeinket a szervezet számára elegendő folyadék elfogyasztására.