HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.01.24. 22:22 áldos

Feketeáfonya gyógyhatása

fekete-afonya.jpgA feketeáfonya gyümölcsét már a történelem előtti időkben fogyasztották őseink, az orvostudomány azonban először csak a XVI. században említi. Hagyományosan a cserje levelét, vagy gyümölcsét alkalmazták számos betegség kezelésére, többek között a C- vitamin hiánya miatt fellépő skorbutra, a húgyúti fertőzésekre vagy a vesekőre. Gyógyászati felhasználását tekintve egyik legsokoldalúbb növényünk az áfonya. Króm tartalma miatt vércukorszint csökkentő hatása van, alkalmazzák visszér, és aranyér kezelésére, jó hatással van a bélflórára, az emésztési zavarokra, a bélfertőzésekre és a bélgörcsökre. Használható még felső légúti megbetegedésekre, valamint lassíthatja az öregedést, segíti megőrizni a szellemi frissességet, és baktériumölő hatása is ismert. Az áfonya jó vértisztító, ezért gyógyítólag hat az ekcémára, kiütésekre, pikkelysömörre és más bőrbetegségekre. A benne lévő mirtillin javítja a vénák és az artériák falának rugalmasságát, csökkenti a hajszálerek törékenységét.

Beszámolók szerint a második világháborúban a brit pilóták az éjszakai bevetések előtt marokszám ették a feketeáfonyát, ugyanis a benne rejlő anyagok segítik a retinasejtek gyors regenerálódását. Ezek a jelentések szolgáltatták az alapot ahhoz, hogy a 60-as években klinikai vizsgálatokat kezdjenek a feketeáfonya szemre, valamint a teljes érrendszerre gyakorolt hatásáról. Kutatások bizonyítják, hogy a feketeáfonya kivonata képes fokozni a látásélességet, valamint képes csökkenteni bizonyos retina-megbetegedések kialakulásának kockázatát, valamint segít csökkenteni a farkasvakságot is.

Az apró bogyók rengeteg értékes anyagot tartalmaznak: flavonoidokat, A-, B-, és C-vitamint, cukrokat, pektint, valamint cseranyagot, savat, króm és mangánvegyületeket. Kiemelkedően magas a kálium tartalma. Van benne továbbá kalcium, vas, magnézium, mangán, cink, kén és foszfor.  A vadon élő áfonya termésének tápértéke nagyobb a kiskertekben termesztettekénél.

Az Áldos kíméletes eljárással készített termékei magas vitamin és rost tartalmuknak köszönhetően élvezetes forrásai lehetnek a fekete áfonya jótékony hatásának. A vadon termett gyümölcsökből készítünk: feketeáfonya lekvárt, feketeáfonya szörpöt, és feketeáfonya natúr levet.

www.aldos.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr553745291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása