HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.01.27. 16:27 áldos

Áldos feketeáfonya lekvárral készült ételek

A feketeáfonya gyümölcse közkedvelt alapanyaga gyümölcsleveseknek, süteményeknek, de pikáns íze miatt nélkülözhetetlen az őz-, nyúl-, szarvas-, és vaddisznóhúsból készült ételeknek is. Az utóbbiakhoz mártás, saláta, vagy dzsem formájában tálalhatjuk. Mivel nem csak zamata különleges, de értékes tápanyagokat is tartalmaz, ezért ajánljuk jó szívvel az alábbi két receptet:

Szarvas bélszín áfonya szósszal:

P1080305.JPG

  • 60 dkg szarvas bélszín
  • 2 teáskanál dúrvára őrölt színes bors
  • olíva olaj

Az áfonya szószhoz:

  • 1 üveg Áldos feketeáfonya lekvár
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 1 db ánízs
  • csipet só 

A szarvas bélszínt lehártyázzuk, olíva olajjal bekenjük, és fóliába tekerve minimum egy hétre a hűtő leghidegebb részére tesszük. Felhasználás előtt 2 órával szobahőmérsékleten kiengedjük, majd dúrvára őrölt színes, vegyes borsba forgatjuk. Forró serpenyőben, kevés olíva olajba körbesütjük az oldalát, majd egy hőálló edénybe tesszük, és előmelegített sütőben 160 C fokon 8 perc alatt készre sütjük. Az áfonyaszószhoz felforrósítjuk a vörösbort, beletesszük az ánizst, és egy csipet sót, összefőzzük, majd a végén beletesszük az Áldos feketeáfonya lekvárt. Hercegnő burgonyával tálaljuk.

Áfonyás csirkemell:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 üveg Áldos feketeáfonya lekvár
  • 2 narancs leve
  • 1 csipet reszelt narancshéj
  • 1 evőkanál liszt
  • zsír, só, bors

A zsíron megdinszteljük a hagymát, majd a sózott, borsozott csirkemell szeleteket mindkét oldalukon kicsit megpirítjuk. Vizet és narancslevet öntünk rá, belereszelünk egy kevés narancshéjat, majd beletesszük az Áldos áfonyalekvárt és puhára főzzük. Liszttel behabarjuk, összefőzzük, és burgonyakrokettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

www.aldos.hu 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr643907222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása