Néhány információ, miért is érdemes fogyasztani az Áldos vörös áfonya termékeit:
A vörös áfonyára is igaz, hogy minél színesebb egy gyümölcs, annál több értékes hatóanyag található benne. Gazdag forrása az öregedést gátló, sejtvédő hatású bioaktív anyagoknak. Aromás íze mellett sok értékes ásványi anyagot tartalmaz (kalcium, magnézium, kálium, vas, cink, mangán, foszfor) valamint A-, B-, C-, és E vitamint. Nagyanyáink nem csak finom íze miatt, hanem gyógyhatása miatt is kedvelték a vörös áfonyát. A népi gyógyászatban a belőle készített főzetet felfázásra, és gyulladások megelőzésére, kúrálására használták. Azonban számos egyéb gyógyhatása is ismert, flavonid tartalmának köszönhetően érvédő, sejtregnáló hatású, csökkenti az infarktus kialakulásának esélyét. Erősíti az immunrendszert, méregtelenítő hatású, antioxidánsai hozzájárulnak bizonyos krónikus betegségek megelőzéséhez, például ilyen az érelmeszesedés, a koleszterin lerakódás, a szívinfarktus, különféle bőrproblémák kialakulása, a daganatok keletkezése és a memóriazavar.
A vörös áfonya sokfél étel kiegészítője lehet pikáns íze, savanykás aromája miatt az ínyencek szívesen használják mártásnak, szósznak, lekvárnak vadhúsok, sültek, rántott camembert mellé, de ízesíthetünk vele süteményeket, joghurtot is. A kibővített Áldos termékpalettán mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő vörös áfonyából készült finomságokat: vörös áfonya lekvárt, vörös áfonya szörpöt, valamint a hozzáadott cukor nélkül készített vörös áfonya gyümölcsfőzetet, és vörös áfonya natúr levet.
Áldos Finomságok - Facebook