Az alábbi két recept az Áldos vörös áfonya család termékeivel készült, ötvözve az áfonya kissé fanyar ízét a gyümölcs egészségre gyakorolt jótékony hatásával. Egyszerű, gyors elkészíthetősége miatt is jó szívvel ajánlom a hideg napokra, várva a tavasz beköszöntét.
Forró vörös áfonya ital:
4 csésze alma lé
1 csésze Áldos vörös áfonya lé
½ csésze ananász lé
1 citrom, és lime leve
2-3 evőkanál barna cukor, szegfűszeg, fahéj
Elkészítése:
Az alapanyagokat lassú tűzön melegítjük, míg a cukor teljesen fel nem olvad, majd néhány órát állni hagyjuk. Tálalás előtt ismét felmelegítjük, és meleg csészékbe öntjük. Díszíthetjük cikkekre szedett naranccsal, alma szeletekkel, citromkarikákkal. Ha alkoholos változatban szeretnénk elkészíteni 2 dl vörösbort is adjunk hozzá!
Vörös áfonya krém:
125 ml vörösbor
1 teáskanál zselatin
½ citrom reszelt héja
1 evőkanál citrom lé
250 ml tejszín
Ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A zselatint elkeverjük 2 evőkanál hideg vízzel, 10 percig állni hagyjuk, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett feloldjuk. A vörösbort összekeverjük a cukorral (a cukor el is hagyható) az Áldos vörös áfonya lekvárral, citromhéjjal, citromlével, és a végén hozzákeverjük a meleg zselatint. Hűtőszekrénybe tesszük, mielőtt a krém teljesen megszilárdulna, a tejszínt kemény habbá verjük, és 2/3 részét az áfonyás krémhez keverjük, a maradékkal a tetejét díszítjük.
Ha kedvet kaptak a receptek elkészítéséhez, kérjük látogassák meg a www.aldos.hu honlapot, ahol még többet megtudhatnak termékeinkről, valamint megvásárolhatják azokat.