HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.02.21. 22:02 áldos

Vörös áfonyás receptek, hideg ellen

Vörösáfomya_lé_b_1.jpgAz alábbi két recept az Áldos vörös áfonya család termékeivel  készült, ötvözve az áfonya kissé fanyar ízét a gyümölcs egészségre gyakorolt jótékony hatásával. Egyszerű, gyors elkészíthetősége miatt is jó szívvel ajánlom a hideg napokra, várva a tavasz beköszöntét.

Forró vörös áfonya ital:

4 csésze alma lé

1 csésze Áldos vörös áfonya lé

½ csésze ananász lé

1 citrom, és lime leve

2-3 evőkanál barna cukor, szegfűszeg, fahéj

Elkészítése:

Az alapanyagokat lassú tűzön melegítjük, míg a cukor teljesen fel nem olvad, majd néhány órát állni hagyjuk. Tálalás előtt ismét felmelegítjük, és meleg csészékbe öntjük.  Díszíthetjük cikkekre szedett naranccsal, alma szeletekkel, citromkarikákkal.  Ha alkoholos változatban szeretnénk elkészíteni 2 dl vörösbort is adjunk hozzá!

Vörös áfonya krém:

200 g Áldos vörös áfonya lekvár

125 ml vörösbor

1 teáskanál zselatin

½ citrom reszelt héja

1 evőkanál citrom lé

250 ml tejszín

Ízlés szerint cukor

Elkészítése:

A zselatint elkeverjük 2 evőkanál hideg vízzel, 10 percig állni hagyjuk, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett feloldjuk. A vörösbort összekeverjük a cukorral (a cukor el is hagyható) az Áldos vörös áfonya lekvárral, citromhéjjal, citromlével, és a végén hozzákeverjük a meleg zselatint. Hűtőszekrénybe tesszük, mielőtt a krém teljesen megszilárdulna, a tejszínt kemény habbá verjük, és 2/3 részét az áfonyás krémhez keverjük, a maradékkal a tetejét díszítjük.

Ha kedvet kaptak a receptek elkészítéséhez, kérjük látogassák meg a www.aldos.hu honlapot, ahol még többet megtudhatnak termékeinkről, valamint megvásárolhatják azokat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr894161282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása