HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.04.03. 22:01 áldos

Kettő, csipkebokor vessző...

csipkebogyó.jpgA vadrózsa, és a japán rózsa gyógyhatású áltermése, melynek népi elnevezései tájegységenként változik, hívják: csipkének, csitkenyének, hecsedlinek, hecsempecsnek.
Már a Bibliában is találkozhatunk vele, az égő csipkebokor jelképezi Mózes elhívatását. A középkorban Mária jelképének tekintették az égő, ugyanakkor el nem égő csipkebokrot, mely később a barokk művészetben a szeplőtelen fogantatás jelképe lett.

A csipkebogyó mindig is meghatározott szerepet töltött be a népi gyógyászatban, hiszen kiváló C-vitaminforrás. Nyolcszor annyi C-vitamint tartalmaz, mint ugyanannyi narancs, így annak idején, amikor még nem lehetett déligyümölcsöket vásárolni, a csipkebogyó szörp volt az egyik fő téli C-vitaminforrás. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben és szilárdítja a kötőszövetet. Az ókori népek főként sorvadásos betegségek ellenszereként tartották nyilván. Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést. A csipkebogyóban található még: A-vitamin, B1-vitamin, B2-vitamin, P-vitamin és K-vitamin, flavonoidok, melyek gyulladás gátló, antibiotikus, és immunerősítő hatásúak, valamint pektinek, amik az emésztést segítik. Ezeken felül a vese-, és hólyag bántalmakra, valamint hurutok esetén fejti ki gyógyhatását.

A szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása mellett, kellemes íze az ízlelőbimbóinkra is hat, ezért ajánljuk jó szívvel az Áldos új termékét a csipkebogyó lekvárt!

www.aldos.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr824362160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása