HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.04.10. 21:32 áldos

Vitaminok: C-vitamin

Négy_lé2_blog.jpgSzent-Györgyi Albert az 1930-as években azonosította a C-vitamint, munkásságáért 1937-ben orvosi Nobel-díjjal tüntették ki. C-vitamin vízben jó oldódó vitamin, mely a sejtek biokémiai folyamataiban vesz részt, elősegíti a vas felszívódását. A C-vitamint számos állat mesterségesen is elő tudja állítani, ezzel szemben az ember nem. A C-vitamin hiányában gyengül a szervezet fertőzésekkel szembeni ellenálló képessége, lassul a sebgyógyulás. Éveken át tartó hiány esetén megnő a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rákosmegbetegedések kockázata, illetve skorbut alakulhat ki.

A hivatalos álláspont szerint egészséges ember napi C-vitamin szükségletét a helyesen összeállított és jó konyhatechnikával elkészített ételekkel még a tél végi és tavaszi hónapokban is fedezni lehet.

A dohányzás, a stressz hatások, a lázas állapot, műtéti beavatkozások, illetve a téli hónapok alatt kiürült vitamin háztartás növelik a szükséges C-vitamin adag mértékét. Az aszkorbinsav a zöldség és főzelékfélékben (paprika, paradicsom, burgonya, fejes saláta), a káposztafélékben (káposzta, brokkoli, kelbimbó, karfiol), és a gyümölcsökben (áfonya, ribizli, csipkebogyó, som, szeder, valamint a citrus félékben) található meg, ezért télen és
tavasszal az ezekből készült ételeket: lekvárokat, szörpöket, teákat, illetve a zöldségeket nyersen vagy párolva célszerű fogyasztani.

Így különösen jó szívvel ajánljuk az Áldos kíméletes eljárással készült termékeit: fekete-, és vörös áfonya lekvárokat, szörpöket, natúr leveket, gyümölcsfőzetet, és a csipkebogyó lekvárt melyek kellemes ízük mellett megőrizték a gyümölcsökben megtalálható vitaminokat, és azok jótékony hatását a szervezetre.

www.aldos.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr534381795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása