HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.04.13. 09:27 áldos

Borús napokra

Ha a hétvégi időjárás nem engedi meg, hogy kimenjünk a szabadba, nem kell, hogy a mi hangulatunkat is az időjárás alakítsa! Ezzel a két könnyen elkészíthető süteménnyel (melyekhez természetesen az Áldos lekvárokat használjuk) mosolyt csalhatunk szeretteink arcára, és egy kicsit kényeztethetjük magunkat. Sok sikert az elkészítéshez! 

Női szeszély

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 dl tej
  • Frissen reszelt citromhéj
  • Áldos csipkebogyó lekvár
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A vajat a porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, belekeverjük a tojássárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és a tejet. A masszát egy kivajazott tepsibe töltjük, és 180 °C –on kb. 20 percig sütjük. Ezután megkenjük az Áldos csipkebogyó lekvárral. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük, és a tetejére öntjük. Kis lángon további 10-15 percig sütjük.

Áfonyalekváros muffin

Hozzávalók: 

  • 20 dkg liszt
  • 1db tojás
  • 8dkg cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál Áldos feketeáfonya lekvár
  • 3 evőkanál joghurt
  • 1 dl tej
  • Csipet só 

Elkészítés:

Külön keverőtálakban összekeverjük a száraz alapanyagokat, míg egy másikba a lekvár kivételével a tojást, az olajt, a joghurtot és a tejet, majd gondosan összedolgozzuk a két keverőtál tartalmát. Az így kapott masszát muffin formába töltjük, de úgy hogy maradjon hely az Áldos feketeáfonya lekvárnak is. A lekvárt habzsákból (vagy nejlonzacskóból) a tészta tetejére nyomjuk, majd előmelegített sütőbe rakjuk és 180°C -on 20-25 perc alatt készre sütjük.

 www.aldos.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr1004405874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása