HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.04.24. 21:03 áldos

Itt a tavasz, szorgoskodnak a méhek

méhecske2.jpgA kellemes idő beköszöntével egyre többet tartózkodunk a szabad levegőn, ha tehetjük, kirándulunk, kertészkedünk. Megcsodáljuk, hogyan képes a természet újra, meg újra megújulni, gyönyörködünk a virágba borult fákban, beszívjuk illatukat. Általában bele sem gondolunk, miért van ez a színpompás illat kavalkád. Tavasszal, ezzel a bódító illattal, és gyönyörű virágjaikkal csalogatják magukhoz a növények a méheket. Kölcsönös függőségi kapcsolat ez a méhek, és virágok között, melynek során a méhek virágport, nektárt gyűjtenek, ami táplálékukként szolgál, miközben akaratlanul is elvégzik a virágok beporzását, így a virág, termést hoz. A rovarok által porzott virágok a legillatosabbak, legfeltűnőbbek, gyakran a virágcsoport szélén lévők példányok még nagyobbak és feltűnőbbek is a többieknél, hogy felhívják magukra a méhek figyelmét. A virág belsejében nektár után kutatva a méhek testére virágpor tapad, mely a következő virágnál a virág bibéjére kerül, és beporzódik. A méhek a legédesebb nektárú virágokat keresik, miközben a virágról szerzett információkat megjegyzik, hogy újra visszatérhessenek. A sok téves információval ellentétben nem a virágporból készítenek mézet, hanem a mézelő virágok nektármirigyeiben keletkező növényi nedvekből, a nektárból. Mivel a növények virágaiból összegyűjtött nektár még nagyobb részben vizet tartalmaz, a mézkészítés egyik legfontosabb részeként a kaptárban található belső munkásméhek elpárologtatják a felesleges vizet. Felszívják a híg nektárt, átszállítják egy másik sejtbe, ahol szétterítik, így a nektár víztartalma csökkenni kezd. Miközben a méhek felszívják és mozgatják a mézet, az általuk termelt enzimek az összetett cukrokat egyszerű cukrokká bontják. A méhek képesek kiszűrni a nektárból a virágporokat, a gomba és baktérium spórákat is. Ez jelenti a méhcsalád számára a tartalék táplálékot. Ha a méhcsalád a szükségesnél több mézet állít elő, a mézfelesleget el lehet venni tőlük, így mi is élvezhetjük munkájuk „gyümölcsét”.

Amennyiben Ön is ki szeretné próbálni a mézek jótékony hatását kérjük, nézzen körül web áruházunkban: www.aldos.hu, és válogasson termékeink között. Kínálunk: akácmézet, vegyes virágmézet, hársmézet, valamint partnereink termékeit: napraforgó mézet, aranyvessző mézet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr54471521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása