HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.05.10. 21:45 áldos

Madarak és fák világnapja

buzzard.jpgTavasszal éled a természet,  rügyeznek a fák, kellemes illattal csalogatnak ki a természetbe a virágok, a napsütés. S ha már kint járunk, és fogékonyak vagyunk a körülöttünk lévő szépségre, élvezhetjük a madarak csodálatos koncertjét. Nem lehet véletlen, hogy a nemzetközi természetvédelem három jeles napja is erre az időszakra esik:

                    • Március 22      Föld Napja,
                    • Május 10         Madarak és Fák Napja,
                    • Május 22          Biológiai Sokféleség Nemzetközi Napja.

Az Egyesült Államokban már 1894-ben megünnepelték a madarak napját egy a pennsylvaniai Oil Cityből induló kezdeményezés nyomán. Hazánkban a Madarak és fák napjának meghonosítása Hermann Ottó és Chernel István nevéhez fűződik. 1902-ben Chernel István szervezte meg Kőszegen az első rendezvényt azt követően, hogy néhány hónappal előbb Párizsban elfogadtak egy egyezményt a mezőgazdaság számára hasznos madárfajok védelméről.
A Magyar Madártani Egyesület 1979 óta minden évet egy bizonyos madár védelmének szentel. A 2012 év madara az egerész ölyv, míg a jövő évire május 15-ig lehet szavazni. Az „év madara” kezdeményezéshez hasonlóan 1996 óta az Országos Erdészeti Egyesület is megválasztja az év fáját, mellyel céljuk a kevéssé ismert fafajok népszerűsítése. Napjainkra már egyre több oktatási intézményben közölnek ismereteket az adott év fájáról a gyerekeknek. 2012-ben az év fája a zelnicemeggy, vagy más néven májusfa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr34501110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása