HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.05.22. 22:49 áldos

Mézes köretek

Tavasszal, kora nyáron enyhülnek a napok, és már az esték sem fogvacogtatók. Ilyenkor, aki megteheti, gyakran kerti sütögetéssel tölti barátaival a szabadidejét. Kellemes beszélgetés mellett gyorsan sülnek a jobbnál jobb falatok. Néha azonban tanácstalanok vagyunk, hogy milyen körettel kínáljuk a grillen sült húsokat. Segítségül két gyorsan elkészíthető, és finom köretet szeretnék megosztani, melyeket az Áldos vegyes virágmézzel készíthetünk el. Sok sikert a kipróbáláshoz!

Mézes oregánós tepsis krumpli

tepsiskrumpli.jpgHozzávalók:

                    • 1 kg burgonya
                    • 3 ek sűrített paradicsompüré
                    • 1 dl olívaolaj
                    • 2 tk szárított oregánó
                    • 2 gerezd fokhagyma reszelve
                    • 1 ek Áldos vegyes virágméz
                    • 2-3 db friss paradicsom
                    • friss oregánó (csak dísznek, a friss oregánónak nincs túl erős íze)
                    • bors

 Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastag cikkekre vágjuk. A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót. A keveréket ráöntjük a krumplira, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé. Forró sütőben sütjük középső rácson. Amikor látjuk, hogy már szép piros, megforgatjuk a krumplikat. A méz miatt szépen karamellizálódik, és finom ropogós lesz. Amikor kész, tálra halmozzuk, és friss oregánólevelekkel díszítjük.

Mézes káposztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 kis fej újkáposzta (kb. 40 dkg)
  • 2 nagy alma
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 4 dl joghurt
  • 1 mk bors
  • 1 csipet só
  • 1,5 ek Áldos vegyes virágméz
  • 1 tk mustár
  • 1 tk frissen facsart citromlé

Elkészítés:

A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Az almát negyedekre vágjuk, kivágjuk a magházat, és kis cikkekre aprítva a káposztához adjuk. A lilahagymát apróra vágjuk, és hozzákeverjük az almához, meg a káposztához. A joghurtot, a mézet, a citromlevet és a mustárt kikeverjük, sózzuk, borsozzuk, és a salátára öntjük. Összekeverjük, és jól behűtve tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr174532761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása