A nagy meleg beköszöntével fokozottan kell ügyelni a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre, különösen a gyerekeknél és az idős embereknél borul fel könnyebben a folyadékháztartás. A folyadékszükségletet sokféle itallal tudjuk fedezni. Ezek között vannak olyanok, amelyeket naponta lehet, sőt ajánlott fogyasztani, ilyenek többek között a natúr gyümölcslevek. Azon kívül, hogy szerepük van a folyadékpótlásban, energiát, szénhidrátot, élelmi rostot, ásványi anyagokat és vitaminokat is juttatnak a szervezetbe.
Az Áldos kíméletes eljárással készített feketeáfonya, és vörös áfonya natúr levek, valamint feketeáfonya, és vörös áfonya szörpök fogyasztása a napi megfelelő mennyiségű folyadékbevitel mellett, élvezetes formája lehet a vitaminok, és ásványi anyagok szervezetbe történő juttatásának is, melyre kellemes ízük nyújt garanciát. A bio nádcukorral készült szörpökkel, és az ízletes natúr levekkel könnyen rávehetjük gyermekeinket a szervezet számára elegendő folyadék elfogyasztására. Fontos azonban arra is odafigyelni, hogy nem csak a folyadékot kell pótolni, hanem az izzadsággal elvesztett sót is.
A forró napokon lecsökken szervezetünk energia szükséglete, ezért kerüljük a kalória-, és zsiradék dús ételeket, mert ezek fokozzák az izzadást, emésztési zavarokat-, és rossz közérzetet okozhatnak. Ilyenkor inkább naponta többször együnk keveset, a napi étrendünkbe pedig kalóriaszegény, könnyen emészthető ételek szerepeljenek. Reggelire ehetünk lekvárt, mézet, natúr joghurtot, kefirt, sovány, vagy félzsíros túrót, melyet ízesíthetünk pár kiskanál Áldos lekvárral. Az ebéd, és a vacsora is könnyen emészthető ételekből álljon, kerüljük a forró leveseket, a panírozott, bő zsiradékban sütött ételeket, a belsőségeket. Az erős fűszerezés is fokozza a verejtékmirigyek működését. Aki teheti, nagy melegben tartózkodjon a megterhelő fizikai munkától, és kerülje az erős napsugárzást a déli órákban.