HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.07.19. 17:33 áldos

Frissítő kovászos uborka leves

A nagy melegben gyakran kívánunk ebédre, vagy vacsorára egy könnyű hűsítő levest. Ezt nem csak különféle gyümölcsökből készíthetjük el, hanem kovászos uborkából is. A kovászos uborka leves gyorsan elkészíthető finomság, mellyel felfrissíthetjük magunkat a nyári hőségben.

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb Áldos kovászos uborka
  • 2 dl kovászos uborka lé
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál tejszínes torma
  • Fél gerezd fokhagyma
  • 1-2 szelet sonka, vagy füstölt császárszalonna, esetleg fokhagymás pirítós
  • Zöld fűszerek

Az apróra vágott kovászos uborkát a joghurttal, az uborka lével, valamint a fokhagymával turmixszoljuk össze, majd keverjük bele a tejszínes tormát. Ízlés szerint keverhetünk hozzá egy kis zöldségleves alaplét is, zöld fűszereket, illetve hagyhatunk néhány kocka uborkát, amit csak beleszórunk a levesbe. Néhány órára tegyük be a hűtőszekrénybe,majd tálalás előtt sonkakockákkal, pirított császárszalonnával, esetleg fokhagymás pirítós darabokkal gazdagítsuk.

Egy érdekesség, ami szintén kovászos uborka lével készül, nagy melegben felfrissít, de csak a bátraknak ajánlok kipróbálásra:

Újházy fröccs: a fehér bort szóda helyett kovászos uborka levével készítjük el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr354666621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása