HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.08.29. 17:31 áldos

Miért érdemes sok paradicsomot fogyasztani?

Címkék: Címkék

 Nem csak kellemes íze, hanem a szervezetre gyakorolt jótékony hatása miatt is ajánlják a paradicsom fogyasztását. A vitaminok közül legjelentősebb a C-vitamin tartalma, de ezen kívül A-, B1-, B2-vitamint, káliumot, foszfort, és karotint is találhatunk benne. A paradicsomban lévő likopin a rák több fajtájának kialakulását is segíti megelőzni, fiatalítja- t, erősíti- és megvédi a sejteke. Hatását fokozza, ha zsírban gazdag ételekkel fogyasztják, mert zsírban oldódik. A paradicsom egy másik alkotóeleme, a lutein, mely kitűnő a szemre. A szem retinájában is van lutein, és ez szükséges az éles látáshoz. A paradicsom segít megelőzni a sárgafolt elsorvadását, amely a felnőtteknél kialakuló vakság első számú oka, és segít a látás javításában. Oxálsav tartalma hozzájárul az emésztés serkentéséhez, valamint a gyomorsav túltengés panaszaitól is könnyedén megszabadít. A paradicsom fogyasztása csökkenti a reumás és ízületi fájdalmakat, jó hatású a köszvény, és különféle gyulladásos megbetegedések esetén. Magas víztartalma megelőzi a vér besűrűsödését és oltja a szomjúságot. Egy átbulizott éjszaka után bizony sokak szenvednek a mellékhatásoktól, egy jéghideg paradicsomlé ilyenkor csodákra képes! A-vitamin és kálium tartalmának köszönhetően tisztítja a vért és a májat. Külsőleg (pl. arcpakolás) alkalmazva és belsőleg is helyreállítja a bőr pH értékét, jótékony hatású a zsíros, pattanásos bőrre.

A zöld paradicsom fogyasztása veszélyes, mert mérgező hatású szolanint tartalmaz, ami az érés során elbomlik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr834739975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása