A fahéjat már az ókorban is használták, füstölőket, balzsamot, afrodiziákumot készítettek belőle. Később a népgyógyászat elsősorban fertőtlenítő, és erjedést gátló hatása miatt ajánlja, mert segíti a különböző anyagok feloldását, és lebomlását a szervezetben. Jó hatással van az emésztésre, lassítja gyomor ürülését, ez által egyenletessé teszi a vércukor szintet, növeli az inzulin, és az antioxidánsok hatását. Görcsoldó hatása mellett enyhíti a hányingert, csökkenti a felfújódást. Fertőtlenítő hatóanyag tartalmának, és a benne lévő mangánnak, vasnak, kalciumnak köszönhetően nem csak a gyomor- és bélfertőzések ellen használható, hanem a légúti fertőzések, köhögés és rekedtség ellen is kiváló. Öregedést gátló hatását a magas fenol tartalmának köszönheti, mely gátolja a cukormolekulák más molekulákkal való kapcsolódását, ezzel segít megszüntetni a szövetek elöregedésének egyik fő okát. Melegít, élénkíti a vérkeringést, lázcsillapító, vérnyomás-csökkentő, és élénkítő hatást is tulajdonítanak neki. A fahéjnak azonban hátrányos tulajdonsága is van, mely a kumarin nevű aromaanyagnak tulajdonítható, ami a legújabb kutatások szerint toxikus, vérzékenységet, májelégtelenséget okozhat. A jelenlegi szabályozás szerint azonban a fahéjjal ízesített termékek nem jelentenek veszélyforrást, és a fűszerezéssel történő túladagolás sem túl valószínű, inkább a fahéj tartalmú étrend kiegészítőkkel kell elővigyázatosnak lenni, melyeket, mint a fogyást elősegítő termékekként árulnak.
Az Áldos bio fahéjas almalekvárját tehát jó szívvel ajánljuk, a hideg napok beköszöntével egy kis melegséget hozhatnak mindennapjainkba. Amennyiben meg kívánják vásárolni, kérjük, látogassanak el webáruházunkba: www.aldos.hu