HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.05.03. 13:09 áldos

Anyák napja története

anyaknapja.jpgAz Anyák napja megünneplésének hagyománya az ókorba nyúlik vissza, már az ókori görögök is tartottak egy hsonló tavasz ünnepet, Rheának az istenek anyjának, és az édesanyák tiszteletére. Angliában, 1600-as években, a húsvétot követő 4. vasárnap ünnepelték Máriát, Jézus anyját és ezzel együtt az édesanyákat is. Akik távol dolgoztak, szabadnapot kaptak, hogy hazalátogathassanak édesanyjukhoz, erre a napra készítették el az anyák süteményét. Amerikában először 1872-ben ünnepelték az anyák napját, majd 1907-ben Anna M. Jarvis próbálta nemzeti ünneppé nyilvánítatni. Az ünnepet május második vasárnapjára tűzte ki elhunyt édesanyja emlékére. Célját 1914-ben érte el, amikor Wilson amerikai elnök a napot hivatalos ünneppé nyilvánította. Az ünnep akkor terjedt el igazán, amikor a cukorka, és ajándékkészítők meglátták benne a fantáziát. Amikor Annaban tudatosult, hogy az általa elindított Anyák Fesztiválja mennyire elüzletesedett, tüntetéseket szervezett ellene, és élete végére elhatárolódott az ünneptől. Magyarországon a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tartotta az első ünnepet a májusi Mária tisztelet hagyományaiból kiindulva, és 1928-ban nyilvánították hivatalos ünneppé.

Az anyák napját a távol kelettől Amerikáig a világ minden táján ünneplik valamilyen formában, gyakran a helyi mondakörhöz, vagy valláshoz igazítva.

Az anyák napjára készülve, mi is tartsuk szem előtt, hogy ennek az ünnepnek elsősorban a figyelmesség, és a szeretet a lényege, melyet nem csak drága ajándékokkal fejezhetünk ki. Egy saját készítésű meglepetés, vagy apai segédlettel elkészített sütemény, melyhez használhatjuk az ízletes Áldos lekvárokat, gyakran nagyobb örömet tud kiváltani, mint a boltban vett ajándék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr344486221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása