HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.02.02. 22:30 áldos

Szilva -nem csak gombócba

4096_gesztenyeshokifli.jpg Szeretnénk megosztani két kiválló receptet, melyek az Áldos szilvalekvár felhasználásával készülnek. Az első egy klasszikus kedvenc, melyet bátran elkészíthetünk akár gyermekeinkkel is, a siker nem fog elmaradni, a közös sütés eredménye, mindig finomabb. A másodikat azoknak ajánljuk, akik szeretik a különleges ételeket, és nem félnek elkészíteni azokat. Ígérjük, nem fognak csalódni, ínycsiklandó végeredményt kapnak. Mindkettőhöz jó étvágyat kívánunk!

Fehér – pehely- kifli szilvalekvárral 

Hozzávalók: 

  • 50 dkg liszt
  • 18 dkg zsír
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 6 evőkanál tejföl
  • 10 dkg cukor
  • Pici só
  • Áldos szilvalekvár (Mivel ez a lekvár 24 órát főzött, igen kemény, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, nem folyik ki a tésztából)

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl tejben a cukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzá adjuk a pici sót. Beletesszük a tejföl és az élesztős tejet, és puha, jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle (tejet még tehetünk bele, ha száraznak találjuk). Este gyúrjuk össze, reggelig hideg helyen pihentetjük, de nem fagyasztjuk. Másnap vékonyra (2-3 mm) nyújtjuk, kockákra vágjuk és megtöltjük Áldos szilvalekvárral. Világosra sütjük forró sütőben (180 fokon) Még melegen vaníliás-cukorba forgatjuk.

 

Fűszeres szilvalekváros csirke

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál kurkuma
  • Fél kiskanál őrölt fahéj
  • Fél kiskanál koriander
  • Fél kiskanál gyömbér
  • Kevés só
  • 3 dl
  • húsleves (húsleveskockából is elkészíthető)
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 20 dkg Áldos szilvalekvár (24 órát főzött, igen sűrű,
  • hozzáadott cukrot nem tartalmaz)

Elkészítés: 

A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megdinszteljük az olajon. Először a zúzott fokhagymát, majd a többi fűszert adjuk hozzá (a só kivételével), kevergetve 1 percig pirítjuk, ezekután rátesszük a húst, pár percig pirítjuk, enyhén megsózzuk, felöntjük a húslevessel, beletesszük a sűrített paradicsomot és 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk az Áldos szilvalekvárt és készre főzzük. Hercegnő burgonyával tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr834054796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása