HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.02.28. 22:09 áldos

Mézes finomságok

 

mézeskalács.jpgA két receptben amit, ma megosztok azon kívül, hogy finomak csak egy közös vonás van, mindkettő Áldos akácmézzel készül. A mézes receptekről általában a sütemények jutnak eszünkbe, azok közül is talán a legismertebb a mézeskalács, melynek a receptjét alább olvashatják. Azonban mézet használhatunk ízletes főételek elkészítéséhez is ilyen a mézes mustáros pácban készült csirkemell, melynek kipróbálásához sok sikert kívánok!

Mézeskalács

  • 76 dkg liszt
  • 34 dkg porcukor
  • 2 púpos kiskanál szódabikarbóna
  • Őrölt fahéj, 10szem porrá tört szegfűszeg (vagy 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék)
  • 5 dkg margarin
  • 4 egész tojás
  • 4 evőkanál Áldos akácméz

 Díszítéshez

  • Dió, mandula, mazsola, drazsé
  • 1 tojásfehérje
  • 12-15 dkg porcukor
  • Pár csepp ecet

Elkészítése:

 A tészta alapanyagait összegyúrjuk, és kis pihentetés után kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A süteményeket kiszúró formákkal szaggatjuk ki. A Megkenjük felvert tojással, kizsírozott és lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük. Csak pár perc sütést igényel, ha már meleg a sütő elég neki 3-5 perc.

A díszítéshez használt diót, mandulát, mogyorót, mazsolát sütés előtt rátehetjük a tésztára, a drazsé és  cukorféleségek cukormázzal történő felragasztását, illetve cukormázas díszítést a sütés után végezzük el.

Cukormáz: 1 tojás fehérjét verjünk fel nagyon keményre, tegyünk hozzá a porcukrot, a pár csepp ecetet, és nagyon jól keverjük ki. (Legalább 20-30 percig kell keverni!!!)

Mézes-mustáros csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 4 evőkanál Áldos akácméz
  • 4 kiskanál dijoni mustár
  • Tört bors, só, majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma

A csirkemellet szeletekre vágjuk, a többi hozzávalóból pácot készítünk, megkenjük vele a húsokat, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap egy tűzálló edényt kiolajozunk, majd belefektetjük a húsokat. Előmelegítet sütőben, közepes hőfokon, lefedve kb 30 percig sütjük, majd teljes lángon további 10 percig pirítjuk, lefedés nélkül.

www.aldos.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr964221435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása