Lassan elmúlik a tél, újra éledezik a természet, kisüt a nap, mi mégis levertnek, fáradtnak, ingerültnek érezzük, magunkat. A fényszegény téli napok, a mozgáshiány és az elégtelen táplálkozás, valamint a változékony időjárás, mind közrejátszhat a tavaszi fáradság kialakulásában. A téli étrend főként kalóriában gazdag ételekből (zsíros húsok, sok szénhidrát), de vitamin szegény és kevés zöldség-gyümölcsből áll. Tavaszra feléljük az összegyűjtött vitamin, és ásványi anyag tartalékunkat, ami nem csak a közérzetünkön, hanem a bőrünkön is meglátszik, új energiaforrásokra van szükségünk a feltöltődéshez.
Fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy mit eszünk, fokozzuk a vitamin, és ásványi anyag bevitel, lehetőség szerint fogyasszunk minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt. Ne csábuljunk el a cukros finomságoknak, ha édeset kívánunk együnk inkább pár kocka étcsokoládét, aszalt gyümölcsöt, vagy egy szelet Áldos mézzel megkent kenyeret. Ételeink mellett italainkat is választhatjuk úgy, hogy azok minél változatosabbak legyenek, energiát adjanak, és nem utolsó sorban segítsenek elűzni a tavaszi fáradtságot, sőt mindeközben még a környezeti ártalmak ellen is felvértezzenek bennünket. Segítségünkre lehetnek ebben az Áldos natúr levek, melyek hozzáadott cukrot nem tartalmaznak, azonban megőrizték a vadon termett áfonyában lévő vitaminok, és ásványi anyagok jótékony hatását.
Használjuk ki a tavaszi első napsugarait, sétáljunk, kiránduljunk a szabadban, vagy ha tehetjük, csak üljünk le egy napfényes helyre, kedvenc könyvünkkel, csodálkozzunk rá a természet megújulására, míg a szervezetünk pótolja a tél során kiürült D vitamint.