Mai rohanó világunkban fontos, hogy minél több vitamint fogyasszunk, van-e kellemesebb módja ennek, mint hogy a természetben megtalálható gyümölcsökből nyerjük ezeket?
Az Áldos egyik fő termékcsoportját a vadon termett, illetve bio módszerrel termesztett gyümölcsökből készült lekvárok képviselik. (bio feketeáfonya, bio tőzegáfonya, bio szilva, vörösáfonya) A lekvárok gyártása során használt kíméletes hőkezelés előnye, hogy sokkal több íz- és zamatanyag, valamint vitamin marad a lekvárban. A nem forralt lekvárok legalább annyi értéket tartalmaznak, mint a friss gyümölcsök.
A gyártás során nem csak a vitaminok, hanem a C-vitamin felszívódását segítő bioflavonoidok (színanyagok), és az emésztést segítő rostok is megmaradnak. A bio módszerrel termesztett, vagy vadon termett gyümölcsök biztosítják az egészséges, vegyszerektől mentes alapanyagot. Figyelmet fordítunk arra is, hogy minél érettebb gyümölcsből készüljenek lekvárjaink, így magas gyümölcscukor tartalmuk miatt, kevesebb hozzáadott bio nádcukrot tartalmaznak, mégis harmónikus az ízviláguk. Természetesen semmilyen mesterséges adalékanyagot nem tartalmaznak.