Már korábban beszámoltunk róla, hogy újabb ínycsiklandó lekvárral szélesítettük az Áldos termékek sorát, melyet a hagyományos, tradicionális ízek kedvelőinek szántunk, ez a csipkebogyó lekvár. Mivel a csipkebogyó kiváló C-vitamin forrás, valamint tartalmaz még A-,B-,K-és P-vitamint, vasat, és magnéziumot, ezért a gyártás során különös figyelmet fordítottunk arra, hogy ezekből minél több értéket őrizzen meg az elkészült lekvár.
Kedvcsinálónak álljon itt egy könnyen, gyorsan elkészíthető teasütemény, mellyel meglephetjük családunkat, barátainkat:
Hozzávalók:
- 1 ek tejföl
- 1 ek citromlé
- 3 ek porcukor
- 1 tojás sárgája
- 20 dkg Ráma
- 25 dkg liszt
- Csipet só
- Áldos csipkebogyó lekvár
- Étcsokoládé (tortabevonó csoki)
Elkészítés:
A hozzávalókat öntsük össze, gyúrjuk puha tésztává, majd vékony lappá nyújtsuk ki. Közepes korongokat szúrjunk ki a tésztából, majd az egyik felét kenjük meg Áldos csipkebogyó lekvárral, és illesszünk hozzá egy másik felet. Az elkészült (lekvárral összeragasztott) sütiket közepesen forró sütőbe süssük világos barnára, majd felolvasztott ét csokiba (vagy tortabevonóba) mártsuk.
Sok sikert az elkészítéshez, és jó étvágyat!
Amennyiben szeretne még többet megtudni a csipkebogyó jótékony hatásáról, népgyógyászatban betöltött szerepéről, illetve szeretné megvásárolni a csipkebogyó lekvárt, kérjük, látogassa meg web áruházunkat: www.aldos.hu