HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.07.12. 14:20 áldos

Házi kozmetikumok uborkával

ubi.jpgFrissítő arcpakolásokat készíthetünk házilag is, ezzel elkerülve a drága kozmetikai szerek megvásárlását. Ezek egyik alapanyag lehet az uborka, mely nem csak elfogyasztva szolgálja az egészségünket, hanem ha pakolást, krémet készítünk, belőle épp úgy megtisztítja, feszesíti hidratálja a bőrt, mint drágább bolti társaik. Ne feledjük azonban, hogy az otthon készített kozmetikumok is allergizálhatnak, ezért első alkalommal csak egy kis területen próbáljuk ki. Mindig friss alapanyagokból dolgozzunk, és a kezelendő területet alaposan tisztítsuk le.

Arcpakolás zsíros, mitesszeres bőrre: A lereszelt, megmosott uborkához adjunk néhány csepp friss citromlevet, és egy kis élesztőt. Kenjük az arcunkra, majd 15-20 perc elteltével dörzsöljük le. Ha egy kevés lisztet is teszünk bele könnyebben keverhetőbb, és kenhetőbb lesz.

A nyers uborka leve összehúzza a tág pórusokat, szárítja és nyugtatja a zsíros bőrt.

Arcpakolás száraz bőrre: A lereszelt, megmosott uborkát keverjük el egy kis margarinnal, vagy olajjal, kb. 20 perc után langyos vízzel mossuk le.

A meghámozott és lereszelt uborkát egy evőkanál mézzel is elkeverhetjük, majd vigyük fel az arcunkra. 20 perc elteltével, ásványvízzel mossuk le.

Hidratálás, kisebb ráncok kisimítása: A lereszelt uborkát keverjük össze egy kis joghurttal, ha száraz a bőrre, akkor tejszínnel, majd fél óra elteltével mossuk le langyos vízzel. A pakolás hatékonyságát fokozza, ha este alkalmazzuk.

Uborka a nyakra: az uborka leve természetes hidratáló. Pótolja az elveszett nedvességet, élénkíti a vérkeringést. Vágja vékony szeletekre az uborkát, és negyedórára borítsd be vele a nyakát és a dekoltázsát.

Fáradt, duzzadt szemekre: Két karika uborkát helyezzünk a becsukott szemhéjunkra, majd kis ideig hagyjuk rajta. Ez segít a szem alatti karikák halványításában is, frissít, feszesít.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr694648586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása