HTML

Áldos

Az Áldos Zrt. hosszas együtt gondolkodás, tervezgetés eredményeképpen jött létre. Az alapítók nagy kapcsolatrendszere a családi és kényszervállalkozások területén, továbbá az egészséges élelmiszerek iránti igény fokozatos növekedésének az érzékelése együttesen alakították ki a megalakulás igényét. Szándékaink szerint a beszállítók leginkább a vidéki és határon túli magyar gazdálkodók közül kerülnek ki. Az alábbi elérhetőségeken találhat meg minket: www.aldos.hu info@aldos.hu Facebook: Áldos Finomságok

Friss topikok

Címkék

2012.06.05. 22:38 áldos

Szépségápolás: szamóca

A szamóca nem csak az egyik legízletesebb gyümölcsünk, hanem segítségünkre lehet a szépségápolásban is. Bőrünkbe dörzsölve megszabadít az elhalt hámsejtektől, napozás után hűsíti a bőrt. Ha zsíros a bőrünk az összetört gyümölcsöt keverjük össze kaolinnal, és pakolásként vigyük fel rá, majd langyos vízzel mossuk le. Ha tejföllel, vagy tejszínnel keverjük, akkor a száraz, vagy normál bőr ápolására alkalmas, persze csak akkor, ha meg tudjuk állni, és nem esszük meg. A fogaink fehérítésére is alkalmas, ha pépesített formában hetente átdörzsöljük.

Ha a szépségápolási praktikákon túl, valami igazán finomra is vágyunk, akkor csak ajánlani tudom, hogy készítsék el a következő édességet!

A tiramisu egy nagyon ízletes, gyermekek számára is készíthető variációja, mely nem csak szamóca szezonban készíthető. Ajánljuk hozzá a hagyományos eljárással készült Áldos szamócalekvárt. Remélem, ha kipróbálják, sikert aratnak vele szeretteik körében.

Szamócalekváros tiramisu

Hozzávalók:

  • 300g krémtúró
  • 500g mascarpone
  • 1 vanília rúd
  • 3dl habtejszín
  • Áldos szamócalekvár
  • 250g babapiskóta
  • 2-3 evőkanál kakaópor

Elkészítése:

Összekeverjük a krémtúrót, a mascarponét, és a vanília rúd kikapart belsejét, majd kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémhez keverjük. Egy négyszögletes formába lerakjuk a babapiskóta felét, majd megkenjük Áldos szamócalekvárral, amire rá borítjuk a mascarponés krémet. Ezt követően ismét egy babapiskóta réteg következik, majd Áldos szamócalekvár, és a krém másik fele. Tetejét megszórjuk kakaóporral, és minimum 3 órára a hűtőbe tesszük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://aldos.blog.hu/api/trackback/id/tr874567978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása