A szamóca nem csak az egyik legízletesebb gyümölcsünk, hanem segítségünkre lehet a szépségápolásban is. Bőrünkbe dörzsölve megszabadít az elhalt hámsejtektől, napozás után hűsíti a bőrt. Ha zsíros a bőrünk az összetört gyümölcsöt keverjük össze kaolinnal, és pakolásként vigyük fel rá, majd langyos vízzel mossuk le. Ha tejföllel, vagy tejszínnel keverjük, akkor a száraz, vagy normál bőr ápolására alkalmas, persze csak akkor, ha meg tudjuk állni, és nem esszük meg. A fogaink fehérítésére is alkalmas, ha pépesített formában hetente átdörzsöljük.
Ha a szépségápolási praktikákon túl, valami igazán finomra is vágyunk, akkor csak ajánlani tudom, hogy készítsék el a következő édességet!
A tiramisu egy nagyon ízletes, gyermekek számára is készíthető variációja, mely nem csak szamóca szezonban készíthető. Ajánljuk hozzá a hagyományos eljárással készült Áldos szamócalekvárt. Remélem, ha kipróbálják, sikert aratnak vele szeretteik körében.
Szamócalekváros tiramisu
Hozzávalók:
- 300g krémtúró
- 500g mascarpone
- 1 vanília rúd
- 3dl habtejszín
- Áldos szamócalekvár
- 250g babapiskóta
- 2-3 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Összekeverjük a krémtúrót, a mascarponét, és a vanília rúd kikapart belsejét, majd kemény habbá verjük a tejszínt, és a krémhez keverjük. Egy négyszögletes formába lerakjuk a babapiskóta felét, majd megkenjük Áldos szamócalekvárral, amire rá borítjuk a mascarponés krémet. Ezt követően ismét egy babapiskóta réteg következik, majd Áldos szamócalekvár, és a krém másik fele. Tetejét megszórjuk kakaóporral, és minimum 3 órára a hűtőbe tesszük.