Talán kevesen tudják, hogy a kökény, mely hazánkban szinte bárhol megterem, domboldalakban, vagy napfényes erdők szélén, gyógynövény. Éretlenül fogyasztva kesernyés, fanyar ízű, de amint a dér megcsípi, húsa megpuhul, édeskésé válik. Gyümölcse sokoldalúan felhasználható: főzhetünk belőle teát, készíthetünk belőle szörpöt, mártást húsokhoz, lekvárt, de akár likőrt is. A kökénynek magas a C-vitamin tartalma, és értékes gyümölcssavakkal rendelkezik, melyek segítenek a fáradt, zsíros bőrfelület regenerálásában. A terméséből készült lekvár, amellett, hogy nagyon finom, csökkenti az emésztési zavarokat, fokozza az anyagcserét, vizelethajtó hatása révén jótékony hatást gyakorol a vesékre. Már az ókorban is felismerték gyógyhatását, a népgyógyászatban a szív, és érrendszeri betegségek kezelésére ajánlják. A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan olyan flavonoidokban bővelkedik, amelyek csökkenthetik a rákos megbetegedések kockázatát. Mindezek miatt is bátran ajánljuk új termékünket, a kissé fanyar ízű, de a gyümölcs jótékony hatását, a kíméletes feldolgozás során megőrző Áldos bio kökény lekvárt.