Az almának a benne található vitaminoknak (A, B, és C), ásványi anyagoknak köszönhetően kiváló egészségmegőrző hatása van, melyet már elődeink is felismertek. A népi gyógyászat szerint reszelt almával leküzdhető a hányinger, a tengeri betegség. Gyógyító hatással van az ételmérgezésre, a bélhurutra, a vérhasra, a koli baktérium okozta bélfertőzésre. Érdekessége, hogy azt tartják, a székrekedést, és a hasmenést egyaránt gyógyítja. Hasmenés esetén főzve, vagy párolva érdemes fogyasztani, székrekedés esetén, nyersen. Nem véletlen, hogy ezt a gyümölcsöt ehetik a csecsemők legelőszőr. Az alma rostanyagának egyharmadát a pektin adja, amely többek között segíti az emésztést, serkenti a vérkeringést. A 20 féle ásványi anyag hozzájárul szervezetünk immunrendszerének megfelelő működéséhez. A magas foszfor tartalma jótékonyan hat az agyra, az idegekre, segíti a szellemi tevékenységek végzését. Káliumtartalma javítja a sejtek oxigén-ellátását, szabályozza szervezet vízháztartását, csökkenti a puffadás mértékét, megszabadít az ödémáktól, és a fáradságnak is nagyszerű ellenszere. A benne található flavonoidok gátolják a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a daganatok kialakulásának esélyét, vírus, és baktériumölő hatásúak. Méregtelenítő, tisztító hatású, tehermentesíti a vesét, csökkenti a vesekő- és húgysavképződést, ezért köszvény ellen is alkalmasnak tartják a természetgyógyászatban.
Mivel az Áldos termékei kíméletes eljárással készülnek, így meleg szívvel ajánljuk a fahéjas almalekvárunkat, melyben igyekeztünk megőrizni az almában található vitaminokat, és ásványi anyagokat.